Voedsel doneren

We streven ernaar om elke week een gevarieerd voedselpakket samen te stellen met ongeveer 20 tot 25 verschillende producten, afgestemd op de grootte van het gezin. Ook houden wij rekening met gezinnen die halal eten en klanten die bepaalde voedselallergie hebben. Naast voedsel geven wij ook regelmatig wasmiddelen, shampoo, zeep, schoonmaakmiddelen, tandpasta en tandenborstels.

Voor het geven van voedselhulp zijn wij volledig afhankelijk van de donaties van voedsel, geld en diensten uit de Teylinger gemeenschap.

Het meeste voedsel wat wij aan onze klanten geven, zamelen wij wekelijks in bij supermarkten en bedrijven waar het over is. Veelal voedsel dat anders vernietigd zou worden. Twee keer per jaar organiseren wij zelf een supermarktactie in de gemeente Teylingen met een boodschappenlijstje, waarmee wij gericht onze voorraden kunnen aanvullen. Daarnaast worden er allerlei voedsel inzamelingsacties voor ons georganiseerd door scholen, kerken, service clubs en vinden steeds meer particulieren hun weg naar ons opslagpunt in Sassenheim, met overschotten uit hun moestuin, allerlei houdbaar voedsel en frisdranken.

In principe kunt u elke donderdag tussen 09.30 en 15.00 uur voedsel doneren. Bij twijfel graag even overleg via 06-11409870 (bellen of appen)

Adres:
Stichting Voedselbank Teylingen
Parklaan 176 b
2171 EK Sassenheim

(staand voor de brandweerkazerne, de middelste garagedeur links [bordje toegang])

Telefoon: 06 11409870